Les millors apps per seguir aprenent durant l'estiu

La fi del curs escolar està a la volta de la cantonada. Els alumnes tindran uns mesos per desconnectar, descansar i gaudir amb amics i família d'aquest bonic període vacacional. Fer-ho durant les primeres setmanes és recomanable i fins i tot necessari. Ha estat un any intens en què els ha tocat viure la fi d'una pandèmia que semblava inacabable i en què han hagut d'adaptar-se als nous contextos que exigia el sistema sanitari per poder eradicar el Covid-19. Però mantenir els coneixements adquirits i fins i tot aprendre’n de nous és també necessari.

phil goodwin TxP44VIqlA8 unsplash

  • A l'article d'avui us mostrarem algunes de les millors aplicacions perquè els alumnes puguin continuar aprenent mentre es diverteixen. Vols saber quins són? Acompanya’ns.
  • Les millors apps per a educació infantil i primària.
  • Les millors apps per temàtica.
  • Les millors apps per als docents.
  • Avantatges d' utilitzar apps educatives.

Les millors apps per a educació infantil i primària

Masha i l' ós

Una app adaptada a la fenomenal i viral sèrie 'Masha y el oso'. Els personatges d'aquesta sèrie infantil conté 30 jocs educatius que faran divertir-se a qualsevol nen de fins a 6 anys. Activitats que es divideixen amb 6 categories per poder treballar diferents àrees. La descàrrega de l'aplicació és gratuïta i està disponible tant per a IOS com Android. També hi ha una versió premium amb un cost addicional per poder desbloquejar més contingut i jocs addicionals.

Castle Blocks

Treballar la creativitat és un dels aspectes fonamentals en aquest nou context educatiu, i fer-ho amb aquesta aplicació és molt més senzill. Sobre un llenç en blanc puntejat, els usuaris podran crear un paisatge en el qual el protagonista serà un castell medieval amb la seua porta, les seues muralles, etc. Només cal aplicar els blocs de construcció de la manera que ells i elles desitgin. Una aplicació totalment gratuïta i disponible tant per a IOS com Android.

ABC Cal·ligrafia

Amb la introducció de les noves eines tecnològiques i les pantalles digitals, s'ha vist reduïda la pràctica de la cal·ligrafia. Una activitat que resulta essencial per al desenvolupament de la ment dels més petits. No obstant això, també és possible fer-ho amb aquesta aplicació. Aquí podrem seleccionar les lletres, treballar l'escriptura en majúscula i minúscula, com també aprendre vocabulari que comenci per aquesta cal·ligrafia. Aquesta aplicació està disponible per a Android.

Fun English

L'anglès continua sent l'idioma internacional més parlat i és important que els nens aprenguin a entendre'l i parlar-lo quan són petits. Aquesta aplicació està indicada per a nens i nenes d' entre tres i deu anys. Podran aprendre vocabulari de manera escrita i també de forma oral. Un dels avantatges d'aquesta aplicació és que es pot utilitzar en mode multijugador. Així podreu jugar a la platja o a casa al costat dels teus companys i/o amics. Fun English està disponible per a IOS, Amazon i Android i és gratuïta. No obstant això també té una opció de compra per 3,49€.

Les millors apps per temàtica

Tal com hem comentat a l'inici d'aquest article, és important que durant l'estiu tot l'après durant el curs no caigui en l'oblit. Per a això és important repassar totes les matèries de manera breu i divertida. Aquí teniu algunes de les millors aplicacions per a diferents assignatures:

patricia prudente qESmLLXAmWs unsplash

Matemàtiques

Rocket Math:

En aquesta aplicació els més joves es converteixen en enginyers i astronautes per construir una nau espacial. Escullen una missió i es llancen a descobrir l'espai. Per completar cadascuna de les missions han de resoldre problemes matemàtics.

Mystery Math Town: D' acord amb l' edat i el nivell de cadascun dels usuaris, els infants hauran de resoldre problemes matemàtics. El seu objectiu serà alliberar unes divertides i amigables llueneres.

Tecnologia

Tinkerbox: Sens dubte una de les millors eines digitals per aprendre sobre tecnologia. Una app d'enginyeria que retalla els més petits a completar puzles i crear els seus propis invents virtuals. Quan els hagin creat després poden compartir-ho amb la seva família i amics.

Ciencia

Bobo Explorer Light: Més que una aplicació és un llibre interactiu on els petits hauran d'ajudar a Bobo, el protagonista, a entendre el que és la llum i com funciona. Ho faran a través de divertits vídeos i experiments.

Idiomes

Mindsnaks: Hi ha moltes aplicacions a part de Fun English, i entre ella hi ha Mindsnaks. Una app gratuïta que inclou 24 desafiaments i altres jocs educatius que a banda d'anglès, també ensenyen alemany, francès i portuguès.

Les millors apps per als docents

El professorat també es mereix unes bones vacances i descansar. Però també és recomanable que no desconnectin, ja que la tecnologia avança cada dia i les eines van evolucionant constantment. Cal estar a l'ordre del dia per poder oferir una educació de gran qualitat. Aquí teniu algunes aplicacions destinades als docents:

wes hicks 4 EeTnaC1S4 unsplash

Pocket

L'educació no es limita a quatre parets, sinó que va molt més enllà. És el que ens ensenya aquesta aplicació amb la qual pots guardar continguts educatius, articles, vídeos curts i altres continguts web d'instrucció o aprenentatge relacionats amb el teu pla d'estudis. Demà pots fer-ho sense connexió a internet. Pots utilitzar-la tant en ordinador com en dispositius mòbils.

Seesaw

La motivació en els alumnes és essencial perquè aprenguin més fàcilment. Amb Seesaw pots motivar els teus alumnes perquè donin el millor de si mateixos. Els alumnes poden crear una aplicació de dossier per guardar i publicar els seus grans treballs per compartir-los amb els seus professors i pares. Com a professor també es pot avaluar els punts forts i marcar les limitacions perquè puguin millorar-les. A més, es poden afegir activitats i idees a la biblioteca, compartir coneixements i copiar les teves instruccions per veu.

Com hauràs vist hi ha múltiples eines i aplicacions per a continuar aprenent mentre et diverteixes aquest estiu. I tu, creus necessari que els alumnes dediquen part del seu temps a seguir aprenent durant l'estiu? Deixeu-vos els teus comentaris al nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris