Apps i eines per ajudar els més petits a codificar

La tecnologia, internet i la digitalització són els tres pilars pels quals es regeix l'avanç de la nostra societat. Saber adaptar-nos a aquest nou entorn ha de ser una prioritat i una obligació per a les noves generacions. Si abans l'anglès era l'idioma que tots havíem d'aprendre per obtenir un futur prometedor, ara la codificació és el nou llenguatge que hem de tenir entre cella i cella si volen tenir les portes obertes en el que serà la seva vida laboral.

A l'article d'avui parlarem sobre la codificació, la seva importància, i algunes apps i eines perquè els nens comencin a familiaritzar-se amb aquest llenguatge.

thisisengineering raeng ZPeXrWxOjRQ unsplash

  • La codificació
  • La importància de la codificació en l' actualitat
  • Apps perquè els nens aprenguin a codificar

La codificació

Codificació, programació, informàtica... són conceptes que no sabríem ben bé com diferenciar-los. Alguna definició podríem treure, però són moltes les persones que no saben diferenciar un camp de l’altre.

Per entendre-ho millor, la codificació és el procés d'escriure línies de codis en un llenguatge de programació. És una introducció al desenvolupament de programar i és el trampolí cap a la professió de programació. L' objectiu de la codificació és traduir el llenguatge humà a un llenguatge que tant les computadores com les aplicacions entenguin. I llavors, què és la programació?

ilya pavlov OqtafYT5kTw unsplash

La programació és el procés d' analitzar i conceptualitzar sistemes utilitzant un o més llenguatges de programació. L' objectiu principal de la programació és prendre aquestes instruccions i fer que la màquina o en el seu cas les aplicacions funcionin de la manera com estan dissenyades i programades. Podem dir que la programació és més complexa que la codificació, ja que aquesta primera encara més la capacitat de solucionar problemes.

Portant-lo al camp de treball, una persona que es dedica a la codificació utilitza un enfocament orientat a la sintaxi. Seguint unes instruccions, els codificadors poden transformar els requisits en una línia específica de codi. Un programador en canvi es manté al cim dels codificadors ja que desenvolupa programes.

La importància de la codificació en l' actualitat

La codificació està sent part del pla d' estudis i a més es troba en constant evolució. Als Estats Units d'Amèrica, hi ha un gran finançament per part del govern per instaurar la codificació a totes les aules. Fins i tot des dels nivells d'alfabetització, els estudiants tenen l'oportunitat d'aprendre aquest llenguatge.

 kelly sikkema 37Gug7AWjoo unsplash

Saber programar i codificar és aprendre el nou llenguatge de l'era digital. Envoltats de telèfons intel·ligents, aplicacions, xarxes socials, videojocs... els nens han d'aprendre com utilitzar aquesta tecnologia i comprendre que hi ha darrera. Saber com controlar aquesta tecnologia pot convertir-se en part activa de la transformació digital. A més, aprendre-ho és important per saber convertir les idees en realitat. Idees al final en tenim tots, però saber convertir-les en realitat no sempre és tan fàcil. Si els més joves aprenen a codificar, poden transformar les idees de qualsevol persona en una cosa concreta. El futur passa per la tecnologia, i la tecnologia és sinònim de codificació. Implementar aquesta àrea d'estudi a les aules ha de ser una cosa imminent si volem assegurar-nos l'avanç de la nostra societat i no dependre de la tecnologia i habilitats d'altres països.

Apps perquè els nens aprenguin a codificar

¿Però és possible que els nens comencin a aprendre tant joves? La resposta és sí. Avui dia hi ha aplicacions i eines que ajuden de manera fàcil a aprendre el llenguatge de la codificació. No tan sols pots aprendre a l'aula, sinó en qualsevol moment i lloc, des del bus fins al supermercat o a la platja. Aquí teniu algunes de les millors aplicacions per a totes les edats i nivells.

Cloud Stop Motion

Una divertida eina per crear pel·lícules d'animació i stop-motion. Aquesta aplicació permet als infants treballar amb animacions. Poden afegir efectes de so, música, títols i convertir-los en una pel·lícula. Una aplicació disponible per a Play Store.

Grasshopper

Grasshoper és una aplicació webapp que serveix per aprendre des de zero. Utilitzen jocs per desenvolupar habilitats de JavaScript. Els alumnes aniran avançant progressivament per millorar la seva destresa amb la codificació.

Scrath JR

És una aplicació que pots descarregar-te de manera gratuïta en Play Store i que està feta a mida per als més joves. Aquesta aplicació es basa en un llenguatge de programació que ensenya els infants a programar creant les seves pròpies històries i jocs interactius.

Bit by bit

Una app amb una mecànica simple, ideal perquè els més petits, fins i tot per a aquells als quals encara els costa llegir o escriure bé. Va ser una eina desenvolupada amb l'ajuda d'infants, pares i educadors. La dinàmica d' aquesta aplicació consisteix a anar resolent puzles per avançar de nivell i així poder portar els bits de colors al seu destí. Una eina per millorar el pensament abstracte i lògic, i desenvoluparà una gran capacitat de resolució de problemes abans de comptar.

Smartick

Una aplicació per divertir-se durant l'estiu. Permet reforçar l' aprenentatge en assignatures relacionades amb la lectura i les matemàtiques. Pensada per a nens d'entre 4 i 14 anys, poden anar alternant activitats de lleure amb sessions de tan sols 15 minuts. Una aplicació basada en la Intel·ligència Artificial que s'adapta a temps real a cada usuari, i que avança de forma progressiva en funció al seu ritme.

A l'article d'avui hem vist que la codificació és un llenguatge de summa importància que els infants han d'aprendre de cara el futur. Encara que en un principi sembli un llenguatge difícil d'aprendre, hi ha moltes eines gratuïtes per iniciar-se en aquest món per poder anar progressant a poc a poc. Creus que és important que els més joves aprenguin a codificar? Deixeu-vos el teu comentari al nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris