Cas d’èxit - Col·legi Sant Cayetano i Chromebook Spin 511 de Acer

La creixent tendència tecnològica en els centres educatius està convertint-se en una praxi real i habitual al nostre país. Gràcies a les connexions mòbils i a les noves propostes en metodologia, on les eines tecnològiques són protagonistes, s'està establint un avanç i progrés en l'educació.

A ICONO, treballem perquè la tecnologia formi part d'aquesta educació. L'era digital és una cosa que ja estem vivint, i hem d'adaptar-nos a ella. En l'article d'avui parlarem del cas d'èxit en el Col·legi de Sant Cayetano. Vols conèixer més? Acompanya’ns.

  • El centre
  • El projecte
  • La nostra experiència amb Acer Chromebook Spin 511
  • Veu a les aules

El centre

El col·legi de Sant Cayetano se situa a Palma, i actualment compta amb més de 1.760 alumnes, repartits des d'Educació Preescolar fins a Batxillerat. L'objectiu del centre, tal com recalca la seva filosofia, és que els seus alumnes puguin respondre a les necessitats i demandes que exigeix la societat actual. És un col·legi plurilingüe, amb projecció internacional, compromès amb el desenvolupament ètic de les persones que aposta per la innovació, la tecnologia i les noves metodologies d'ensenyament.

L'evolució constant de la societat dins d'un paradigma cada vegada més tecnològic, va ser el motiu que va impulsar al centre a apostar per una transformació tecnològica que facilitarà la gestió i la comunicació. Apostar per projectes on la tecnologia i les eines digitals fossin un recurs en els nous mètodes d'aprenentatge dels alumnes. D'aquí va néixer el projecte ‘One to One’.

El projecte

En la preparació i el disseny del projecte, es van plantejar les necessitats d'implementar equips que responguessin a les necessitats i compliment de quatre requisits:

1. Autonomia del dispositiu: Els alumnes, en estar utilitzant tant de temps les eines tecnològiques, necessitaven d'un aparell amb l'autonomia suficient per a cobrir aquesta necessitat. I un producte capaç de cobrir-la són els Acer Chromebook Spin 511. Proporcionen 10 hores d'activitat i autonomia sense necessitat de recarregar la seva bateria.


2. Durabilitat del dispositiu. Els dispositius tecnològics, per norma general, tendeixen a ser fràgils. En l'ús individual, les persones tendeixen a ser més acurats i respectuoses, perquè són aparells seus que acaronen amb delicadesa. En els centres escolars, els equips són utilitzats per diversos alumnes i en diferents etapes. Els dispositius havien de suportar el tracte diari i la capacitat de resistir a possibles impactes.


3. Multifunció: Els dispositius havien d'adaptar-se a les diverses necessitats que demanden les aules. No és el mateix una classe de primària que una de secundària. Ni tampoc el dinamisme que ofereixen els seus alumnes. Per sort, els Acer Chromebook Spin tenen aquesta capacitat d'adaptació gràcies a la seva pantalla tàctil articulada 360 amb llapis integrat. 


4. Fiabilitat i solvència: L'aposta per aquesta mena de tecnologia i projecte mereixia una inversió adequada i amb garanties. Acer és sens dubte una de les marques internacionals amb més prestigi dins d'aquest sector. Guiats per la nostra professionalitat i coneixement van decidir apostar per aquesta marca i producte.

La nostra experiència amb Acer Chromebook Spin 511

El projecte ‘One to One’ es va implementar de manera que tots els alumnes de 5è de primària fins a 4t d'ESO tinguessin un Chromebook Acer com a eina de treball. Això només és el principi, ja que de cara al 2021, els alumnes de batxillerat també disposaran d'aquests dispositius. Gràcies a la nativitat dels alumnes amb aquesta mena d'eines digitals, la seva implementació i maneig va ser fàcil i immediata. A més, les famílies estaven d'acord amb aquesta nova metodologia, perquè creien necessari la implantació dels dispositius digitals per a l'educació dels seus fills.

A partir de la seva implementació a les aules, es van veure que les possibilitats d'ensenyament són molt àmplies. Els professors no són ja els únics protagonistes dins de l'aula. Ara i gràcies als dispositius Chromebook, també ho són els alumnes. Existeix una bidireccionalitat en l'aprenentatge.

Una altra dels avantatges d'invertir i apostar en aquest projecte, és la seva responsabilitat social i mediambiental. Cuidar del medi ambient és una de les apostes del centre, i gràcies a l'ús d'aquestes eines, l'estalvi en paper és destacable. A més, en tenir tot el contingut i el material necessari en un únic dispositiu, facilita la mobilitat i transport dels alumnes.

Cal destacar la facilitat en termes comunicatius que genera aquesta eina. Els estudiants poden accedir a les aules virtuals de cada assignatura, enviar correus electrònics al professor per a resoldre qualsevol dubte o pregunta acadèmica i fins i tot organitzar el calendari escolar quant a exàmens i/o tutories.

La marca disposa de diversos dispositius que el Col·legi de Sant Cayetano va voler implementar en funció als serveis que presta i a les necessitats de cada protagonista:

- Acer Chromebook Spin 512: destinat a l'equip directiu i responsables de la implantació TIC en el centre.

- Acer Chromebook Spin 512: destinat al Claustre de professors. -

- Acer Chromebook Spin 511: Per a ús exclusiu dels alumnes.

Veu a les aules

En implementar un projecte de tal magnitud, saber si és exitós o no, depèn de la resposta que generin els alumnes. Després d'un acompanyament directe amb el projecte, millorant les connexions a Internet i l'aposta per un dispositiu tan fiable, el resultat és més que positiu. Per què?

Millora en la gestió i organització del centre: Es creen calendaris a través de One Drive que es poden compartir. 


Millora en la comunicació: És més ràpida i fluida en tots els nivells. Entre els alumnes, professor-alumne, professor-professors, professor-família…).


Progrés en les activitats de ludificació dins de l'aula. 


Més i millor motivació per part de l'alumne en tenir un dispositiu electrònic que els ajuda a millorar en les seves tasques escolars. 


Millora en la cooperació: Gràcies a la connexió a internet des de qualsevol espai, no existeix l'obligació que els alumnes es reuneixin per a fer un treball en equip. Més ara amb la crisi sanitària que estem vivint.

Promou la creativitat: Els nens fomenten la creativitat gràcies a aquesta multidisciplinària eina.

En definitiva, hem vist i confirmat a través d'aquest projecte, que la tecnologia i les eines digitals, si s'utilitzen de manera correcta, i guiats sempre per professionals experts, ajuden i milloren el nostre nivell educatiu. Un projecte centrat per i per a l'alumne. Què et sembla aquest projecte? Creus necessària la intervenció de la tecnologia per a millorar el nostre sistema educatiu? Deixa'ns el teu comentari en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris