Eines per a preparar classes des de casa

La introducció i el desenvolupament de noves metodologies i eines són necessàries per a adaptar-nos a les noves realitats. L'era digital és ja una realitat present en les nostres vides que es va establint en tots els àmbits. I en el sector de l'educació, estem veient any rere any com la tecnologia està convertint-se en autèntica protagonista.

En l'actualitat estem vivint una situació alarmant que preocupa cada dia més a la nostra societat. La propagació del coronavirus a Espanya és un fet irrefutable del qual hem de ser conscients. Són molts els contagis que s'estan generant i moltes les mesures que s'estan prenent per a frenar, com ha dit l'Organització Mundial de la Salut, aquesta pandèmia. Una de les accions que s'han pres per part del Ministeri de Sanitat, és el tancament temporal de col·legis de tot el país.

Lamentablement, l'educació és un de les àrees que no haurien de parar-se mai, ja que l'aprenentatge és sempre una necessitat i un dret per a totes les persones. Però en aquesta ocasió, aquest virus, obliga a paralitzar pràcticament totes les activitats on existeixi una aglomeració de gent.

I per a totes aquells alumnes i professors que no puguin assistir a classes ni als centres educatius durant cert temps, ICONO vol donar a conèixer i informar d'algunes eines i aplicacions que ajudin a preparar classes des de casa.

Eines d'enregistrament de pantalles:

  • Screencastify
  • Snagit

Eines per a realitzar videoconferències:

  • Hangout Meet
  • BigBlueButton

Eines per a la gestió de l'aula:

  • Google Classroom

Eines i apps d'aprenentatge:

  • Bookcreator
  • Edpuzzle

Podcasts educatius

Aquestes són algunes eines i aplicacions que pots utilitzar durant aquest període de quarantena en què molts de nosaltres haurem de romandre a casa per a frenar el virus. Vols conèixer-les? Acompanya'ns:

Eines d'enregistrament de pantalles:

És molt freqüent avui dia utilitzar l'eina del vídeo com una mètode d'aprenentatge. Ho vam veure en l'article coneixent als millors edutubers d'Espanya. On a través dels seus canals ensenyaven diversos continguts i temes per a aprendre de manera online amb les seves explicacions, teories i sistemes. Estem segur que també hauràs vist en aquests últims temps algun vídeo en què ensenyin a través d'una seqüència d’imatges, alguna teoria o concepte educatiu. Aquesta tècnica, gràcies a les noves tecnologies, s'aquesta popularitzant a les aules, i és coneguda com screencast. Consisteix a gravar tot el que succeeix en la pantalla. Vols saber quines són algunes de les millors eines de screencast?:

Screencastify:

Aquesta eina és un gravador de pantalla molt simple que ajuda a millorar l'enteniment de coneixements i explicacions a través de la pantalla. Amb ella pots gravar, editar i compartir vídeos en HD en segons. És una manera d'agilitar la comunicació i evitar l'enviament massiu d'emails i text. Avui dia, més de 12 milions de persones utilitzen aquesta eina creada per Google.

Snagit:

Aquesta eina és un producte de la companyia Camstasia Studio, la qual permet gravar i editar vídeos. És molt senzilla d'utilitzar: captures un procés del vídeo que vulguis ensenyar i en ell afegeixes les explicacions necessàries per al seu enteniment. Una manera senzilla i pràctica d'explicar un concepte.

 Totes aquestes eines milloren i ens faciliten la vida. En el cas de les eines de videoconferències ens ajuden a tots a poder realitzar una mateixa reunió des de diversos llocs. Això ens estalvia un element que a vegades ens és clau: temps. I en la situació que estem vivint ara, descartar un possible contagi del virus. Aquí us donem a conèixer algunes de les millors eines de videoconferència:

Hangout Meet:

Aquesta eina facilita el procés d'unir-se a les videotrucades des d'un mateix lloc. Per a fer-ho, tan sols falta que es comparteixi el mateix vincle a tots els integrants de la reunió. A més aquesta eina està integrada amb G Suite, per la qual cosa un membre pot unir-se també a les reunions a través un esdeveniment de Calendari o invitació per correu electrònic. Està disponible per a IOS i Android i és gratuïta.

Big Blue Button:

És una eina que s'utilitza per a l'aprenentatge en línia. És un sistema de conferència web per a impartir classes. Proporciona un mètode estable i senzill que s'ajusta a cada necessitat de l'usuari. A més, permet compartir qualsevol tipus de document, utilitzar la webcam, xat i àudio. I encara que és una eina que es pot aplicar en altres sectors, està destinada a un ús educatiu. Es pot accedir des de qualsevol computadora i és molt fàcil de manejar tant per a estudiants com per als propis professors que la manegen.

Eines per a la gestió de l'aula:

Per a gestionar una aula, no fa falta fer-ho des d'un mateix espai físic. Avui dia, el professor i els seus alumnes poden realitzar una classe de manera virtual i cadascun des de la seva casa.

Google Classroom:

Google va treballar amb educadors de diversos països per a crear una eina àgil i fàcil a l'hora d'administrar un curs escolar. Amb Google Classroom els educadors poden impartir classes, repartir deures i enviar documents des d'un sol lloc. Una eina que sembla perfecta per a aquesta situació tan difícil que estem vivint. Amb aquesta aplicació els alumnes poden treballar des de les seves cases en base a documents que el professor envia. A més, l'eina possibilita l'enviament de comentaris instantanis perquè la classe sigui més interactiva.

 Eines i apps d'aprenentatge:

Avui dia existeixen moltes eines que ajuden professors i a alumnes a aprendre fora de l'aula. Vols conèixer quines són algunes d'aquestes eines?

Bookcreator

Amb Bookcreator pots crear un llibre digital de manera senzilla. És una eina perfecta per a crear llibres infantils, àlbums, llibres d'art, de cuina, etc. És una eina enfocada perquè els més petits aprenguin la importància de la lectura en l'educació. Bookcreator permet afegir vídeos, imatges, música… és una aplicació molt intuïtiva en la qual els nens i nenes aprendran i es divertiran.

Edpuzzle

Aquesta eina et permet crear, editar i pujar vídeos a la xarxa per a les teves classes. Desenvolupada a Barcelona, l'objectiu de Edpuzzle és realitzar videotrucages que facilitin l'ús de metodologies com són la pedagogia inversa o flipped classroom. És de gran utilitat per a totes les assignatures i per a tots els nivells educatius.

Podcasts educatius

Per als qui no coneguin els podcasts, aquests són arxius d'àudio que pots sentir i descarregar en el teu ordinador, mòbil o en un reproductor. Els podcasts solen estar lligats amb el món de la ràdio, la música i el negoci, però també n'hi ha d'educatius. La intenció dels podcasts és donar a conèixer informació o coneixements. Aquí us mostrem alguns dels podcasts educatius més interessants:

Educació al dia: L'emoció dins de l'aula és un aspecte molt important, i en aquest article podeu esbrinar per què. En aquest podcast, experts relacionats amb la intel·ligència i l'educació emocional, parlen i donen a conèixer les notícies i teories més importants sobre aquest àmbit.

Ciència ÉS: Es tracta d'un portal format per diferents podcasts educatius amb el comú denominador de la ciència. Encara que existeixin diversos podcasts i d'estils molt diferents sobre la ciència, aquest té un nivell més educatiu. Tracten biografies de personatges rellevants, entrevistes amb experts mundials, etc.

Amb aquestes aplicacions i eines podràs preparar les classes des de la teva casa. I encara que aquest virus estigui paralitzant el país, l'educació és un sector que sempre ha d'anar cap endavant. Des d'ICONO estem segur que junts i amb la responsabilitat de tots, sortirem d'aquesta difícil situació per a poder tornar a veure aviat, classes i aules plenes d'il·lusió, passió i ganes d'aprendre. Si vols conèixer o estar informat d’altres eines per seguir estudiant i fer feina desde casa, pots seguir a www.lescolasegueix.com També pots visitar el nostre blog, per estar al corrent de totes les noventas i tendencias TIC a les aules.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris