Fira Bett Londres 2020

En ICONO volem estar sempre al capdavant de la innovació en termes de metodologia i eines que ajudin a millorar l'educació. Aconseguir adaptar aquesta nova realitat digital a les escoles és un dels objectius que perseguim. Millorar aspectes com la creativitat, la seguretat i la relació entre alumne - professor dins d'una aula és un objectiu que ens commou i apassiona.

Per a poder complir tots aquests propòsits, enguany assistim de nou a la que es considera la fira d'educació més important a escala europea: Fira BETT de Londres 2020. Durant aquest esdeveniment vam poder establir vincles amb diversos partners amb la finalitat d'obtenir un coneixement més precís i poder acostar-nos a millorar els nostres serveis i prestacions. Vols conèixer més? Acompanya'ns:

  • Fira BETT 2020 Google For Education
  • Apps creatives
  • Apps de seguretat
  • Panells Elements Series

Fira BETT 2020

Per qui no conegui aquesta fira, Bett és un centre mundial on les tecnologies, pràctiques, idees i persones es reuneixen per a trobar inspiració i debatre sobre el futur de l'educació. Són moltes les empreses, entitats, institucions i organitzacions que es reuneixen en aquest recinte per a descobrir com la tecnologia i la innovació poden millorar l'educació d'educadors i alumnes.

 Aquesta exposició industrial reuneix a més de 850 empreses en el sector d'educació i conjumina a més de 34.700 assistents. Són més de 140 països els que es congreguen en la capital britànica per a conèixer les novetats d'aquest sector.

Què ens trobem en Bett Londres 2020?

Zona de Tecnologia d'Aprenentatge

La tecnologia i l'aprenentatge estan formant part d'una mateixa equació dins del progrés educatiu. Aquests dos elements són fonamentals, complementaris i necessaris per a establir un progrés constant en l'establiment de noves metodologies de treball a les aules. Les empreses participants ens van ensenyar com podíem proveir les aules amb materials d'aprenentatge innovadores. Però sobre aquest tema, parlarem més endavant.

Zona de tecnologia d'ensenyament

Un dels sistemes que va implícit a millorar la relació tecnologia - educació, és la introducció d'equips i maquinari en aules per a facilitar el procés d'aprenentatge i les noves metodologies. Es va facilitar per als assistents i interessats productes i assessorament per als serveis de gestió, supervisió i avaluació.

Zona d'equipament i maquinari

Un dels interessos per part dels empreses i institucions que van assistir a l'esdeveniment, va ser trobar la tecnologia física per a implementar un progrés i un avanç a les aules. Varem trobar l'últim en portàtils, tauletes, AV, monitors, etc.

Zona d'exhibició global

Un dels objectius pels quals assistim a aquesta fira, era perquè aquí sabíem que trobaríem els últims productes i serveis de les marques que són ara mateix referència en aquest sector: Microsoft, HP, Adobe i Google entre altres.

Zona de solucions sobre la gestió

Per a la gestió de les aules i poder establir un directori de control sobre aquestes, vam conèixer les eines, metodologies i protocols que faciliten dirigir d'una manera efectiva i sistemàtica: acadèmies, institucions, campus i escoles.

Aquests van ser els principals interessos dins dels sectors en els quals es dividia la fira. I en funció de cadascuna, ens vam centrar en establir un vincle de relació i servei sobre els nostres interessos com a empresa per a complir i acostar-nos als objectius que tenim marcats de cara al present i al futur pròxim. Vols conèixer què vam aprendre i quines són les eines, sistemes i productes amb els quals treballarem en ICONO pròximament?

 

Google For Education

Com sabeu, des dels nostres inicis, hem estat conscients de la necessitat que té l'àrea de l'educació a establir protocols i sistemes basats en la tecnologia per a millorar l'aprenentatge a les aules. Des del nostre origen, hem anat instaurant eines i productes a les aules perquè l'educació s'adapti a una aquesta nova realitat en la qual vivim: l'era digital.

El nostre treball i implicació va tenir gran repercussió, i des de Califòrnia, Google ens va nominar per ser un de les seves partners en el programa Google For Education.

Google For Education és una idea que es va dur a terme per a transformar la manera en què els educadors i alumnes innoven, aprenen i treballen amb eines gratuïtes i segures de G Suite For Education. Una d'aquestes eines que ja hem implementat en diversos centres de balears i per les quals continuem apostant i innovant són els Chrome Book Digitals. En la fira vam poder establir un acord amb certes aplicacions que es vinculen a la consola de Google perquè l'ensenyament tant per a alumnes com professors sigui més pràctica i eficaç a l'aula. Aquí us deixem algunes d'aquestes eines que estan tenint gran repercussió en els centres educatius:

Apps creatives

Infinite Painter: Una eina que pot ser utilitzada pels estudiants per a crear art, il·lustracions o editar fotografies. És un programa d'il·lustració senzill perquè els alumnes aprenguin conceptes i característiques sobre l'art. Una dels avantatges que proporciona aquesta eina és que després d'haver creat la pintura, es pot compartir el procés de creació amb els altres, perquè els professors així, descobreixin com aborden els problemes relacionats en disseny i conèixer com ho gestionen.

Book creator: És una eina senzilla i potent que ja hem distribuït en algunes aules en les quals treballem. Aquesta aplicació permet crear llibres digitals en qualsevol assignatura o nivell d'estudis. Els estudiants poden combinar a través d'aquesta aplicació, text, imatges, àudio i vídeo per a crear així atractius llibres digitals. Diaris, còmics, informes de recerca… es pot aplicar a qualsevol assignatura, no tan sols en les quals corresponen a la literatura. A més, la interacció que es tenen amb aquesta eina és molt potent, ja que els estudiants poden incrustar documents, formularis, mapes i altres continguts interactius de la Suite G. A més, no tan sols poden compartir-ho amb els companys i professors, sinó que poden fer-ho amb tots els usuaris integrants d'aquesta eina.

Texthelp: És una empresa de la qual som Partners, que té com a objectiu ajudar a tothom a llegir, escriure i comunicar-se clarament en classe, en el treball i en la vida. Utilitzen eines i una tecnologia asistiva parell la lectura, escriptura i aprenentatge, que ha estat guardonada i que és utilizada diàriament tant per estudiants com alumnes. Aquest sistema disposa de différents productes:

Read & Write: Una família de software que fa més accessibles a la xarxa, documents i arxius, en qualsevol moment, lloc i plataforma. És excel·lent per a gent amb dislèxia i altres dificultats d'aprenentatge, o bé per a qualsevol persona on l’anglès no sigui la seva llengua materna. Equatio: Aquest producte va ser creat per a ajudar a estudiants i professors de matemàtiques i d'assignatures de STEM de tots els nivells. Permet crear equacions matemàtiques, fórmules i molt més, en l'ordinador o en Chromebook.

Fluency tutor: Excel·lent per a mestres què disposen de poc temps. Fa que la lectura en veu alta sigui més divertida i més satisfactòria per als estudiants que necessiten suport addicional. Fàcil d’utilizar i amb un aspecte nou i elegant , permet als estudiants gravar-se a si mateixos llegint i després compartir el contingut amb els docents, lluny de la pressió de llegir en l'ambient de l'aula.  

Snapverter: És un add-on per a Read&Write per a Google Chrome fàcil d'utilitzar i que transforma papers i arxius de l'aula en documents PDF llegibles perquè siguin fàcilment compartits i llegits en veu alta a través de Google Drive.

WeVideo: Els vídeos s'han convertit en una eina d'estudi i aprenentatge molt notori i efectiu entre els estudiants. Hem conegut ruins són els edutubers (educadors en el canal de Youtube) més rellevants del nostre país. I ara aprendrem aquesta eina amb la qual els alumnes poden col·laborar, compartir els seus descobriments i demostrar el seu aprenentatge a mesura que desenvolupen habilitats de comunicació, pensament crític i creativitat. Es poden crear vídeos de pantalla verda, podcasts, screencasts, narracions personals, portafolis, etc. Aquesta eina, totalment segura basada en el núvol, proporciona un entorn d'aprenentatge efectiu i divertit que funciona des de qualsevol dispositiu.

Apps de seguretat

Aquestes eines i apps creatives generen sens dubte un impuls i impacte positiu en l'educació. Amb aquestes s'aplica un nou sistema educatiu on s'activa la interacció, l'emoció, la creativitat i l'aprenentatge d'alumnes i professors. No obstant això, tota aquesta irrupció de les noves tecnologies a les aules, precedeix a la necessitat de generar una seguretat i uns protocols per a protegir la vulnerabilitat dels menors en qüestió de dades personals. Ja que moltes d'aquestes eines i dispositius generen dades en les quals s'inclouen imatges i qualificacions. Tots aquests factors i dades són molt delicats i han de gestionar-se correctament. Pel que en la Fira Bett vam establir una relació amb diversos partners per a millorar la gestió en seguretat d'aplicacions i eines digitals:

 

Una de les nostres principals preocupacions era establir una seguretat i estabilitat en aquesta mena de sistemes. Necessitàvem trobar una eina de gestió d'aplicacions mòbils que controlés tots els factors relacionats amb el seu ús i pràctica:

  • Seguiment i control de la navegació web que fan els alumnes durant la classe amb els seus dispositius. Amb la finalitat de mantenir un control sobre la navegació i bloquejar continguts inapropiats.
  • Administració i gestió d'aplicacions adequades que complementin les funcionalitats que ja té la consola de Google per a l'educació
  • Eines d'aula: Amb la finalitat que els professors tinguessin una visió a temps real dels usos que realitzen els alumnes i actituds dins d'una aula per a un major control amb la finalitat d'establir uns millors protocols de seguretat i actuació.

Una de les empreses més rellevants a escala internacional que s'involucra en la millora de l'aprenentatge sobre la base d'aquests nous sistemes és Promethean World. El seu objectiu, molt similar al nostre, que l'aprenentatge sigui una constant evolutiva lligada a l'era digital. Ells imaginen i reintenten solucions de tecnologia educativa per a entorns dinàmics on els professors necessiten motivar als seus estudiants.

En la fira vam tenir el plaer d'assistir a una sessió exclusiva amb el vicepresident i Manager de productes programari, Chris Woerner. En aquesta sessió ens va ensenyar les novetats dels Panells Elements Sèries en qüestions de seguretat, gestió d'usuaris, aplicacions i novetats en la interfície d'usuari per a un millor ús dels dispositius.

Panells Elements Series:

Sobre aquests nous productes perdura la filosofia de l'empresa, que és desenvolupar pantalles interactives dissenyades per i per a professors. Aquesta nova versió de producte pot integrar-se en qualsevol entorn tecnològic de manera estable, segura i amb un disseny centrat en la facilitat d'ús per part del professor. El seu nou sistema operatiu Android ofereix major velocitat, seguretat i fiabilitat que els anteriors.

La seva tecnologia d'escriptura Vellum ofereix una experiència d'escriptura natural. Sense falsos traços ni molestos retards, crea una experiència fluida similar a la d'escriure sobre paper. A més, gràcies a la seva tecnologia, la pantalla permet diferenciar les accions d'escriure al llapis, dit o l'esborrat amb el palmell de la mà perquè el seu ús sigui pràctic i senzill per a l'aprenentatge dins d'una aula.

La fira Bett de Londres 2020 ha estat sens dubte una experiència enriquidora en la qual hem pogut comprovar l'avanç d'un conjunt de sistemes i empreses que treballen comunament amb una única fi: millorar l'educació de la mà de la tecnologia i les noves eines digitals. Ja sigui a través de sistemes de seguretat dins de l'aula, de mètodes que ajudin a millorar les pràctiques educatives o de productes i aplicacions que millorin el progrés dels alumnes. Totes aquestes iniciatives són sens dubte un gran avanç per a aconseguir el que ICONO sempre ha volgut i pel que treballa i continuem treballant: presentar una proposta global de valor en solucions educatives per a ajudar els centres a potenciar la seva fortalesa i solidesa a través de la nostra experiència en el sector. I a tu, T'interessaria assistir a la fira Bett 2021? Què creus que s'ha de millorar en el sistema educatiu? Deixa'ns els teus comentaris en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris