Els centres educatius més innovadors del món

Els centres educatius més innovadors del món

En ICONO tenim el desig que les TIC estiguin en tots els col·legis possibles. L'aposta per la tecnologia en els centres escolars és ja una realitat. El sistema educatiu ha après que per a avançar s’ha d'innovar i prosperar. Tant en metodologies i idees d'aprenentatge com en eines i materials.

En altres articles d'ICONO podràs veure com alguns centres escolars en balears, ja han invertit en TIC i com han vist en un període curt de temps uns resultats increïbles. YouTube, Google o Amazon, són també grans empreses que aposten per la innovació en l'educació.

Si ets curiós i t'agrada saber quins són alguns dels centres educatius més innovadors del món, continua llegint aquest article.

Escoles més innovadores en el món



  • Egalia School (Estocolm, Suècia)

  • AtSchool (San Francisco, els Estats Units)

  • Steve JobsSchool (Amsterdam, Holanda)

Escoles més innovadores a Espanya



  • CEP Sierra Nord (Madrid)

  • Centre de Formació Pare Piqer (Madrid)

  • Ikastola Arizmendi (Guipuzkoa)

  • Col·legi SEK Ciudalcampo (Madrid)

Vols conèixer més sobre aquests centres? Avanci.

Egalia School (Estocolmo, Suecia)

Suècia és sens dubte un dels països europeus més avançats en l'estructuració i el sistema educatiu. Aquest centre, amb seu a Estocolm, pot semblar desapercebut, però sens dubte és un dels col·legis en què qualsevol pare volgués tenir als seus nens. La diferència d'aquest centre es troba en el tracte a l'alumne. Aquí no hi ha gèneres, sinó que tots els alumnes són tractats per igual independentment si ets nen o nena. A més la seva integració en la tecnologia és cada vegada major, perquè creuen que resulta ser més dinàmic i divertit per a l'aprenentatge dels seus alumnes.

AtSchool (San Francisco, Estados Unidos)

AltSchool és un centre educatiu que fomenta l'aprenentatge individualitzat i tecnològic a través d'activitats experimentals. Però que té d'especial? Coneixeu Silicon Valley? És un dels grans centres d'innovació tecnològica del món. Aquesta escola aprofita els contactes amb experts professionals de la Vall per a col·laborar en el desenvolupament de projectes que realitzen els més petits. Experiències que sens dubte generen un gran aprenentatge.

SteveJobs School (Amsterdam)

Fent honor a una de les persones més influents de l'últim segle en el sector tecnològic, aquesta escola es nodreix de la filosofia de Steve Jobs. La col·laboració, el treball en equip i la practica són sens dubte valors que estan en cadascuna de les seves aules. En aquest centre no existeixen les classes, sinó que cada dia opten per grups de treball que incorporen a alumnes de diverses edats. Tampoc existeix el tutor, sinó que els professors són especialistes en cada matèria, i els horaris són flexibles i s'adapten a les necessitats de l'alumnat.

Escoles més innovadores a Espanya:

CEPA Sierra Norte (Madrid)

Innovador centre d'educació, seleccionat com a projecte d'innovació educativa de la Comunitat de Madrid que aposta fortament per la programació, la robòtica i la impressió 3D. La col·laboració forma part d’un dels valors fonamentals i indispensables perquè el progrés en l'educació sigui un èxit.

Centro de Educación Padre Piquer (Madrid)

Amb més de 50 anys a la seva esquena, aquest centre d'educació sempre ha tingut una idea clara: oferir resposta a la situació social i econòmica de les famílies de barri. La seva aposta més atractiva són les aules cooperatives multifuncionals. El projecte “Garage Lab” es basa en un espai digital i transformador. La inclusió és sens dubte un dels pilars que fonamenta aquest centre d'educació.

Ikastola Arizmendi (Guipuzkoa)

Respondre a les situacions que ens dóna la vida. És la filosofia amb les quals es basa aquest centre escolar. La seva educació es basa en un programa pedagògic en què l'educació dels alumnes es desenvolupa de manera tant individual com col·lectiva. Les TIC són també un recurs principal en tots els seus àmbits, tant a nivells acadèmics, com a comunicatius i socials. La idea és que tots els alumnes siguin competents en tots els àmbits.



Aquests són alguns dels centres més rellevants tant a nivell nacional com internacional en el desenvolupament de noves metodologies en l'educació i en la introducció de les TIC en els centres. Coneixies algun d'ells? Què et semblen? Comenta i deixa la teva opinió en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris